ΑΡΧΙΚΗ

Η Ένωση Σκηνοθετών ιδρύθηκε το 1994 και είναι ο μόνος οργανισμός στην Κύπρο που συνδέει και αντιπροσωπεύει επαγγελματίες σκηνοθέτες στους τομείς του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των πολυμέσων.

FERAlogo200

Περήφανο μέλος του FERA (Federation of European Film Directors) από τον Αύγουστο του 2014.

Τι είναι ο σκηνοθέτης;

Ο σκηνοθέτης είναι ο κύριος δημιουργός ενός οπτικοακουστικού έργου. Είτε είναι κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασία, μικρού ή μεγάλου μήκους, είτε έχουν προβληθεί στην τηλεόραση, στη μεγάλη οθόνη ή στο θέατρο, στον υπολογιστή ή στο κινητό, ο σκηνοθέτης είναι ο καλλιτέχνης που δίνει ζωή στις ιδέες και τον γραπτό λόγο. Το μοναδικό ατομικό στυλ του κάθε σκηνοθέτη αναγνωρίζεται όπως κάθε μοναδικό έργο οποιουδήποτε καλλιτέχνη.

Είναι τόσο η εκτέλεση, όσο και το θέμα που διαφοροποιεί το έργο ενός καλλιτέχνη από τους άλλους. Μόνο μέσα από την ανάδειξη της προσωπικής αισθητικής μια κινηματογραφική ιστορία αποκτά στυλ και πραγματική καλλιτεχνική αξία.

Όλοι οι σκηνοθέτες είναι διαφορετικοί. Συνδυάζουν διάφορα ταλέντα και δουλειά σε πολλούς τομείς. Άλλοι γράφουν, άλλοι παράγουν, άλλοι φτιάχνουν μεγάλου μήκους ταινίες, άλλοι απλά αγαπούν τις μικρού μήκους, ή προτιμούν τον κόσμο της τηλεόρασης. Άλλοι σκηνοθετούν μουσικά βίντεο κλιπ και άλλοι ασχολούνται με τη διαφήμιση. Αυτό που μας ενώνει όλους είναι το όραμα. Κάνουμε πράγματα να συμβούν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.