ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ;

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου διασφαλίζει ότι η σημασία και η κεντρικότητα των σκηνοθετών αναγνωρίζεται και δίνει στους σκηνοθέτες μια ισχυρή και ενιαία φωνή στην βιομηχανία, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Είμαστε η φωνή των σκηνοθετών σε κάθε επίπεδο. Εκπροσωπούμε σκηνοθέτες στην Κύπρο και την Ευρώπη, προς την Κυβέρνηση, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, τις ρυθμιστικές αρχές και άλλους φορείς του κλάδου των μέσων επικοινωνίας. Όλα τα μέλη μας εκπροσωπούνται και προωθούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου.

Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τα δημιουργικά δικαιώματα των σκηνοθετών. Αυτό σημαίνει ότι τους έχουμε εξασφαλίσει τον έλεγχο του υλικού τους, την προστασία τους από κακές εργασιακές πρακτικές, υποστηρίζοντάς τους συλλογικά. Οι σκηνοθέτες είναι οι εκδότες του έργου τους βάσει της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Παρέχουμε πολύτιμες υπηρεσίες προς τα μέλη μας και διασφαλίζουμε την συμμετοχή τους. Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου συνδέει τους σκηνοθέτες, δημιουργεί ευκαιρίες και εργάζεται για να υποστηρίξει και να ενισχύσει το κάθε μέλος. Κεντρικός στόχος μας είναι η ενθάρρυνση, η προστασία και η ανάπτυξη των μελών μας. Λόγω του ότι οι σκηνοθέτες εργάζονται μοναχικά, ο δικός μας ρόλος είναι να φέρνουμε τα μέλη κοντά.

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης, της δημιουργίας, της διάχυσης και την ελεύθερη κυκλοφορία των ταινιών και άλλων οπτικοακουστικών έργων.

Ενθαρρύνουμε και βοηθούμε στη διατήρηση των κινηματογραφικών και άλλων οπτικοακουστικών έργων, ως μέρος της κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ως πόρος ενδυνάμωσης της δημιουργικότητας.

Προωθούμε την τοπική πολιτιστική ταυτότητα ενθαρρύνοντας την βελτίωση της ποιότητας, της κυκλοφορίας και της προβολής των οπτικοακουστικών έργων των μελών της στην Κύπρο, την Ευρώπη και ανά τον κόσμο.

Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε την προσωπική επαφή και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους σκηνοθέτες με ποικίλους τρόπους, όπως συναντήσεις, προβολές, σεμινάρια, εργαστήρια, δημοσιεύσεις έντυπες και ηλεκτρονικές κ.α.

Πρόσθετα προνόμια κατοχής κάρτας μέλους της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου:

(Παρακαλούμε σημειώστε ότι όλες οι εκπτώσεις δίνονται στα μέλη μας με την παρουσίαση της κάρτας μέλους)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@cyprusdirectors.eu

Η ετήσια συνδρομή στοιχίζει €30.

Αίτηση μέλους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.