ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

Δικαίωμα εγγραφής στην Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου έχουν όλοι οι επαγγελματίες σκηνοθέτες του οπτικοακουστικού τομέα οι οποίοι πληρούν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα κριτήρια:

α) Απόφοιτοι πανεπιστημίου και/ή αναγνωρισμένων κινηματογραφικών σχολών στους τομείς του Κινηματογράφου και της τηλεοπτικής παραγωγής.

β) Δημιουργοί οι οποίοι έχουν παράξει τουλάχιστον μια κινηματογραφική ταινία (μυθοπλασία, ντοκυμαντέρ, κινούμενα σχέδια, πειραματική) οποιασδήποτε διάρκειας η οποία να έχει προβληθεί σε τουλάχιστον δυο επίσημα (official) κινηματογραφικά διεθνή φεστιβαλ ή να έχει εξασφαλίσει διανομή ή να έχει προβληθεί στην τηλεόραση.

γ) Δημιουργοί οι οποίοι έχουν παράξει τουλάχιστον μια τηλεοπτική σειρά ή τουλάχιστον ένα τηλεοπτικό ντοκυμαντερ, ή τουλάχιστον μια τηλεοπτική εκπομπή, ή τουλάχιστον μια τηλεταινία που έχουν προβληθεί σε επίσημο τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και που έχουν πείρα τουλάχιστον πέντε συνεχή χρόνια στον τομέα της σκηνοθεσίας.

δ) Δημιουργοί βίντεο τέχνης οι οποίοι να έχουν σκηνοθετήσει τουλάχιστον δυο έργα τα οποία έχουν προβληθεί σε γκαλερύ, μουσεία, φεστιβάλ βίντεο τέχνης, φεστιβαλ κινηματογράφου ή θεατρική σκηνη.

ε) Σκηνοθέτες οι οποίοι να έχουν σκηνοθετήσει τουλάχιστον δυο διαφημιστικά σποτ ή τουλάχιστον δυο μουσικά βίντεο τα οποία να έχουν προβληθεί από επίσημο τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

στ) Άτομα τα οποία δεν εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες και επιθυμούν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν δείγμα δουλειάς και βιογραφικό στην Ένωση Σκηνοθετών και είναι στην απόλυτη κρίση του διοικητικού συμβουλίου να αποδεκτεί ή να απορρίψει την συγκεκριμένη αίτηση.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.