Elias Demetriou | Ηλίας Δημητρίου

Film Director | Σκηνοθέτης Κινηματογράφου

0071

Elias Demetriou was born in Famagusta, Cyprus. He has studied Theology in Athens University and Film Directing. He lives in Athens were he works as a director. He has been awarded many times for all his short and feature films and participated in various international films festivals.

Filmography:

“SMAC”, 2015 feature fiction DCP/2:35/110′ DTS

“FISH N’ CHIPS”, Feature – Ficition 35mm/1:85/101’/Dolby digital

“COAT FITTING”, 2006 Short – Fiction 35mm/1:66/21’/Dolby SR

“MERRY KITSCHMAS” 2000 Short Fiction/35mm/1:66/col/18m/Dolby SR

“TRICOLORE”, 1998 Short fiction 35mm/1:66/col/21`/Dolby SR

“PRIVE”, 1996 Short fiction, 35mm/1:66/col/18`/DolbySR

VISIT ELIAS SITE HERE.

Contact:

Cyprus +35799188180

Greece +306944881820

ammosfilms@gmail.com


Ο Ηλίας Δημητρίου σπούδασε θεολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σκηνοθεσία στη σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και έχει παρακολούθησει σεμινάρια σεναρίου, υποκριτικής και τεχνικές φωτισμού και μοντάζ. Το 2010 δίδαξε το μάθημα «εργαστήριο σκηνοθεσίας» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης και από το 2012 διδάσκει «Υποκριτική στον Κινηματογράφο» στην σχολή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γ. Αρμένη. Έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ για τις τηλεοπτικές εκπομπές «Παρασκηνίο», «Οι Κεραίες της Εποχής μας», «Ιστορία των Χρόνων μου», «Στο Πέρασμα του Χρόνου», «Τοπία της Σιωπής», «Κρυμμένη Εικόνα», «Docville» και την βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασία «Fish n’ chips» και αρκετές μικρού μήκους επίσης βραβευμένες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Πρόβα Παλτού, Merry Kitschmas, Tricolore, Prive, Tabus und Libido). Επίσης έχει σκηνοθετήσει τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Πύλα, αυτοί που πάντα έμεναν μαζί», «Εντός των τειχών», «Γράμματα χωρίς παράληπτη» και το θεατρικό του Άλαν Έικμπορν «Όλα όσα κάνουμε από έρωτα». Το 2015 σκηνοθέτησε την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο «Smac» η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας εμηνείας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογραφου.

Φιλμογραφία:

“SMAC”, 2015 feature fiction DCP/2:35/110′ DTS

“FISH N’ CHIPS”, Feature – Ficition 35mm/1:85/101’/Dolby digital

“COAT FITTING”, 2006 Short – Fiction 35mm/1:66/21’/Dolby SR

“MERRY KITSCHMAS” 2000 Short Fiction/35mm/1:66/col/18m/Dolby SR

“TRICOLORE”, 1998 Short fiction 35mm/1:66/col/21`/Dolby SR

“PRIVE”, 1996 Short fiction, 35mm/1:66/col/18`/DolbySR

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΕΔΩ.

Επικοινωνία:

+35799188180 (+306944881820)

ammosfilms@gmail.com